mandag den 6. februar 2012

På raid i Hemsedal

Der har været stille på bloggen ganske længe, det hænger nok sammen med at der ikke har været så mange eventyr siden Peru. Selvfølgelig har der været fine klatreturer men ligesom ikke noget på dette niveau. Sidste weekend var jeg på tur til Hemsedal sammen med Roald Lande, planen var at varme op på Grøtenutfossen om lørdagen og så tage Hydnefossen om søndagen.

Grøtenutfossen

Første stand, lidt koldt var det

Grøtenutten blev klaret i fem taulængder, men pga en lidt sen start blev det til retur i mørke. Vi overnattede i en hytte til en af Roalds venner Øyvind og da vi nåede frem til hytten viste det sig at jeg havde truffet ham to gange på isen i Rjukan i december. Verden er lille og klatreverden er endnu mindre. Søndag var det tidligt op og afsted mod Hydnefossen. Her ventede, viste det sig, anmarsjen fra helvede. Selv med trugger sank man i sneen til midt på låret. 

Hydnefossen, næsten fremme ved indsteget. 

Roald på vej op første taulængden.


Roald følger på anden taulængde

'
 Sidste standplads lige under topskavlen

Klatringen var udfordrende med en del dårlig is, der måtte graves lidt for at finde solid is til skruerne. Det var dog intet problem at finde solide standpladser så generelt føltes det helt okay. 

Ellers er vi kommet igang med isklatrekurserne her på Climb Inn. Jeg var på instruktørkurs for to uker siden med Jakob Fink og Arrild Arnesen som super dygtige og inspirerende mentorer. Så kender du nogen der vil lære sig at klatre is så er Climb Inn stedet det sker. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar